Over ons

>Over ons
Over ons 2017-11-30T19:41:16+00:00

Stichting Veilig Online is een vrijwilligersorganisatie die een vuist maakt tegen de gevaren van computer- en internetgebruik. Stichting Veilig Online strijdt tegen cybercriminaliteit en cybercriminelen. Tegenwoordig heeft vrijwel ieder huis en gezin in Nederland een computer met een internetverbinding. Internet is niet meer weg te denken anno 2017. Er kleven echter ook nadelen aan het Internet. Een aantal veel voorkomende gevaren die tijdens computer- en internetgebruik voor kunnen komen zijn seksueel geweld en misbruik, digitaal pesten, verslaving, stalking en digitale inbraak. Kinderen zijn uit onderzoek het vaakst slachtoffer van deze vorm van criminaliteit.

In januari 2007 zaten twee zeventienjarige ICT-studenten (Donny en Tim) in de schoolbanken. In één van hen families gebeurde iets dat het daglicht niet kon verdragen. Na wat googlen bleek al gauw dat er weinig informatie over de gevaren van computer- en internetgebruik was. Binnen een maand werd er een interactieve website opgericht en in 2008 werd een notariële akte gepasseerd. De twee oprichters gingen daardoor op zeer jonge leeftijd een maatschappelijk probleem te lijf en werden ook nog eens in één keer de jongste stichtingsdirecteuren van Nederland. Stichting Veilig Online kwam direct in het nieuws en al gauw werd de organisatie groter.

Klik hier voor het beleidsplan en jaarverslag van Stichting Veilig Online

Inmiddels bestaat Stichting Veilig Online meer dan tien jaar. Er zijn honderden voorlichtingen gegeven op basis- en middelbare scholen. Met de eigen bijdrage van de vrijwilligers en de vergoeding voor een voorlichting of ouderavond worden de onkosten van bijvoorbeeld de website betaald. Met gepaste trots heeft Stichting Veilig Online tientallen aanbiedingen voor verkapte reclame geweigerd (ook al leverde dat mogelijk tienduizenden euro’s op) en staat er sinds de oprichting geen enkele advertentie op de website.

Ook al doet Stichting Veilig Online ontzettend belangrijk werk, de prestaties kunnen het best worden beoordeeld door personen buiten de organisatie, zoals leerkrachten en de Burgemeester. Hieronder een greep van de referenties die Stichting Veilig Online heeft ontvangen.

De ouderavond van Stichting Veilig Online, een klas vol ouders, met toch vooral de vraag: “wat krijgen we te horen en wat krijgen we te zien?”. Heel fijn om te zien dat er mensen zijn die voorlichtingen geven en onderzoek doen naar de “duistere” zaken op het internet. Wij zijn van mening dat iedere school zo’n voorlichting zou moeten aanbieden, omdat heel veel ouders en kinderen geen idee hebben wat er allemaal kan gebeuren op internet. Heel erg bedankt en ga zo door!

Saskia van der Hulst, OBS Esselyckerwoude, Woubrugge

Wij willen de vrijwilligers van Stichting Veilig Online ontzettend bedanken voor de fantastische presentatie die ze bij ons op school hebben gegeven. Alle ouders waren razend enthousiast en vonden het een leerzame avond. Heel erg bedankt en we hopen dat jullie volgend jaar weer langs willen komen.

Adrie van der Werff, PCB De Fontein, Alphen aan den Rijn
0
jaar maakt Stichting Veilig Online een vuist tegen cybercriminaliteit
0
vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet voor Stichting Veilig Online
0
krijgt Stichting Veilig Online aan subsidie of andere overheidsgelden
0
bezoekers per maand op de website van Stichting Veilig Online
0
bezoekers op de website van Stichting Veilig Online sinds de oprichting
0
advertenties staan er op de website van Stichting Veilig Online